28. heinäkuuta 2014

Hupsutteluhapsuttelua

Oon bongannut netistä jo useammasta paikkaa kivan näköisiä pitkiä hapsukaulakoruja; nahkahapsua, helmihapsuja, ketjuhapsuja jne. Oman version keksin aamulla värkätä jämälangasta!

Eka vanhasta Kotiväestä virkkasin kiinteillä silmukoilla "nyörin", jonka yhdessä päässä lenkki ja toisessa päässä nappi. Siihen suunnilleen keskivaiheille sidoin hapsuja, jotka olin eka kieputtanut tuolin jalkojen ympäri että sain suunnilleen samanpituiset. Kotiväen tarkkaa määrää en pistänyt ylös, mutta hapsuihin käyttämääni Katian Brisaa oli suunnilleen 30g.


Simppeliin lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen:


Erittäin helppo ja nopea projekti. Tällaisen voisi vääntää vielä kirjavana versiona.


After scouting several versions of fringe necklaces around the internet, I did my own version this morning. First I crocheted the cordon with a loop in the one end and a button in the other end. And then I just tied the fringes to the cordon. The yarn for the fringes, I whirled round two chair legs to get them about the same length. For the cordon I used left over Kotiväki yarn as well as for the fringes left over Katia Brisa yarn.

Really quick and easy project. And I’m so happy with my new necklace.



24. heinäkuuta 2014

Hipitytti

Sain päähäni tuossa kevään loppupuolella että "tarviin" (eli haluun) sellasen todella pitkän hulmuhelmaisen boho/gipsy/hobo/hippie -hameen. Nimenomaan valkoisen. Aikas simppelin, mutta kuitenkin pitsillä... Joo, no alko olemaan sen verta vaatimuksia ettei mistään löytynyt valmiina. Eli kangaskauppaan ja koneen äärelle:


Brodyyrikankaassa oli valmiina koristeellinen hulpioreuna toisessa reunassa ja kaistaleiden väliin sovittelin mummin virkkaamat lakanapitsit, jotka on otettu talteen kuluneiden lakanoiden mennessä muuhun käyttöön. Ja kun nyt sitten itte tein, niin sain sivusaumoihin tungettua vielä kätevät taskutkin. - Pituutta tuli sen verran että pakko käyttää korkojen kera. Matalien kenkien kanssa helma oli yhden kaupunkivisiitin jälkeen harmaa.

Tässä kuussa en ole oikeasti saanut yhtään mitään valmiiksi... kaikki on kesken. Enemmän tai vähemmän. Suurin osa enemmän :D

9. heinäkuuta 2014

Pitsin lumoissa


Työn alla taas vähän suurempi työ: uusi versio Huldan takista ;) Nyt ylhäältä alas neuloen, ilman ainuttakaan saumaa ja pitsimallineuleella.

On kyllä taas ihan älyvapaata puuhaa mun neulomiset, kun keksin sekoittaa mukaan "huvin vuosi matikkaa"! Kuinka kauan menee mallikerran neulomiseen hihassa? Sen verta kauan, että hihojen tikutteluun olen käyttänyt 18 tuntia! Entä vartalo? Kello väittää että yhteen mallikertaan käytän noin 2,5 tuntia!!! Ja helmasta on puolet vielä jäljellä... Hirvittää vähän mikä on lopputulos kun tarkotus olis saada helma ainakin peffapituiseksi. Jos ei ruve pitsi sitä ennen kyllästyttämään :D

Kokoja on tällä hetkellä sarjottuna viisi: S-XXL, tarvisko laskea vielä myös 3XL?

Working on a bigger project again: a new version of my Hulda jacket ;) This time from top-down, without any seams and with a lace pattern.


At the moment I have graded the pattern for five sizes: S-XXL. Should I add one more size, 3XL?

5. heinäkuuta 2014

Käsi sydämellä

Muutamaa postausta aiemman patalappukeon inspiraationa oli sydän:


4 x sydän = 1 patalappu


... oikeastaan kylläkin 6 X sydän, koska onhan siellä sisällä myös ne täytteet! Välissä vielä 1 paksu fleecesydän ja 1 paksu vakosamettisydän (kylläkin 2 laatua, josta puuttui se nukka). Ja projektiin jäi todella pahasti koukkuun! Tuli karsittua kangasvaraston tilkkupuolta oikein olan takaa, kun yhteen pariin sai kulumaan paloja joita ei ole malttanut hävittää, mutta joista ei kuitenkaan ole riittänyt enää mihinkään suurempaan projektiin.